عوارض و معایب ایمپلنت

عوارض ایمپلنت

هر پروسه درمانی پزشکی و دندانپزشکی عواض مختص خود را دارد . کاشت دندان یا ایمپلنت هم دارای معایب و عوارضی میباشد که در ادامه سعی داریم به تفضیل شما را با برخی از عوارض و معایب ایمپلنت های دندانی آشنا کنیم.

عوارض ایمپلنت

بصورت کلی عوارض ایمپلنت دندان شامل دو گروه عوارض دراز مدت و عوارض کوتاه مدت میشوند .همچنین معایب ایمپلنت ها هم چند دسته مختلف را تشکیل میدهند که از طریق مراجعه به لینک های زیر خواهید توانست تا با عوارض و معایب ایمپلنت یا کاشت دندان آشنا شوید.

چگونه عوارض را کاهش دهیم.

با رعایت چند نکته به ظاهر خیلی ساده میتوانید تا حد بسیار زیادی عوارض ناشی از ایمپلنت های دندانی را به وضوح کاهش دهید.در نظر داشته باشید آنچه در ادامه خواهید خواند در جهت کاهش عوارض ایمپلنت ها بصورت کلی میباشد و هر بیمار با هر شرایطی نمیتواند از این الگو طبعیت کند و بهترین راه کاهش عوارش استفاده از مشاوره دندانپزشک میباشد.

معایب ایمپلنت

معایب ایمپلنت های دندانی بخش عمده ایش به جنس و کیفیت ساخت آن بر میگردد و نسخه متحدی برای همه ایمپلنت ها نمیشود پیچید , ولی بطور کلی آنچه در کلینیک های دندانپزشکی کشورمان استفاده میشوند عمدتا معایب زیر را دارا هستند.

معایب روکش ایمپلنت

 امکان خارج شدن و افتادن روکش ایمپلنت ها را میتوان یکی از اصلی ترین معایب آنها نامید . اگر چنین مشکلی برای شما بروز کرد بهتر است با مراجعه به دندانپزشک،مجددا روکش بر روی ایمپلنت چسبانده می شود.

از پزشکتان بخواهید که اگر شرایط لازم برای چسباندن دائمی روکش های ایمپلنت وجود داشته باشد، با چسب دائمی این کار صورت می گیرد.

 

لق شدن روکش ایمپلنت

در  مواردی که فشار در برخی نواحی دهان بیشتر از معمول باشد، این احتمال وجود خواهد داشت که لق شدن روکش ایمپلنت اتفاق بیافتد.

شکستگی پروتز و شل شدن پیچ داخلی ایمپلنت

گاهی بدلیل فشار زیادی که به روکشوارد می شود، احتمال شل شدن پیچ داخلی ایمپلنت وجود خواهد داشت. این فشار وارده بیشتر در اثر دندان قروچه یا زیر دندان رفتن سنگ بوجود می آید که البته با درد همراه است. در این موارد پزشک با معاینه ی ایمپلنت شما، در صورت امکان پروتز را خارج و آن را درمان می کند.

 

شکستگی بدنه ایمپلنت

بسیار نادر است که این عارضه پیش آید اما غیر ممکن نیست. شکستگی بدنه ایمپلنت جبران ناپذیر بوده و در اثر فشار بسیار زیادی که به ایمپلنت وارد می شود، پدید می آید. در صورتیکه پروتز دندان، به نحوی نامناسب کار شده باشد که فشار ها را از مرکز ایمپلنت به اطراف منتقل کند هم امکان شکستگی بدنه ایمپلنت وجود دارد.

 

 

 

 

عفونت کردن ایمپلنت

ترس از عفونت که شاید بتوان آن را نوعی فوبیا (ترس بیش از حد وغیر منطقی) نامید مختص جراحی ایمپلنت نیست. بسیاری از افرادی که تحت انواع جراحی‌های دهانی قرار می‌گیرند این دغدغه را دارند و در اثر همین وسواس تمام پدیده‌های طبیعی بعد از جراحی را نشانه‌ای از عفونت می‌دانند. در صورتی‌که هر تورمی، آبسه و هر ترشحی، چرک نیست.

از طرفی اصطلاح رایج «عفونت کردن ایمپلنت» معمولا اشاره به تمام موارد شکست زود هنگام ایمپلنت (با انواع دلایل واقعی) دارد. به‌عنوان مثال اگر ابعاد استخوان در محل کاشت ایمپلنت کافی نباشد جراح می‌بایست قبل یا حین کاشت ایمپلنت، استخوان از دست‌رفته را بازسازی نماید؛ به نحوی که ایمپلنت در تمام طول خود در محاصره دیواره‌های استخوانی باشد.

اگر به هر دلیل این بازسازی انجام نشود ایمپلنت به استخوان جوش نخورده وهرگز اماده روکش گذاشتن نخواهد شد. ممکن است در این حالت ایمپلنت لق شده و نیاز به خارج کردن آن پیدا شود. اما معمولا تنها برداشتی که فرد ازاین اتفاقات ناخوشایند دارد این است که «ایمپلنت من عفونت کرد و دکترم آن‌ را خارج کرد.» اما موارد عفونت واقعی ایمپلنت بسیار ناچیز بوده و چالشی در درمان‌های ایمپلنت محسوب نمی‌شوند.

 

عوارض چند روز اول پس از انجام ایمپلنت :

1- ایجاد واکنش های حساسیتی بخصوص در اثر خوردن داروهای تجویزی که پس از بروز حساسیت حتما به دندانپزشک خود مراجعه کنید.

2- لق شدن مختصر دندان کنار ایمپلنت البته جای نگرانی نیست و این عارضه بعد از سه هفته تا یک ماه به حالت طبیعی خود برمی گردد.

3 –  درد که امری اجتناب ناپذیر است و بسته به سختی جراحی و خصوصیات افراد کم یا زیاد می باشد ولی در هر صورت بهترین راه کنترل درد استفاده از مسکن یک ساعت قبل از جراحی می باشد.

4 –  تورم بعد از گذاشتن ایمپلنت در بعضی بیماران وجود دارد و در موارد جراحی پیوند استخوان احتمال کبودی نیز می رود که معمولا این عوارض ایمپلنت از روز بعد از کاشت ایمپلنت شروع می شود و پس از یک هفته بهبودی کامل می یابد.

5 –   در بعضی از موارد (مواردی که ارتفاع استخوان فک پایین بسیار کم می باشد) ممکن است گزگز و یا بی حسی گوشه ی لب مشاهده شود که امری عادی است و پس از گذشت زمان بهبود می یابد.

6 – بدلیل اینکه درمان ایمپلنت یک جراحی بوده احتمال بروز عوارض جراحی وحود دارد از جمله احتمال خون ریزی و عفونت وجود دارد که با رعایت بهداشت دهان و دندان و مراقبت های بعد از انجام ایمپلنت میتوانید از آن پیشگیری کنید.

 

 

 

 

 عوارض دراز مدت ایمپلنت 

* از جمله ی عوارض ایمپلنت که بعد از ۱۵ سال ظاهر می گردد در مورد تک ایمپلنت های مربوط به دندان های جلویی می باشد.
بدین شکل که پس از ۱۵ سال نوک دندان های طبیعی فک بالا یک تا دو میلیمتر پایینتر می آیند ولی نوک روکش های ایمپلنت سر جایشان می مانند بنابراین نیاز به ترمیم مجدد دارند.

* امکان آسیب رسیدن به اعصاب فک در صورت بی تجربه و غیر متخصص بودن دندانپزشکتان

* سوراخ شدن استخوان فک در اثر بی تجربه بودن دندانپزشک

 * مشکلاتی سینوسی پس از ایمپلنت در موارد نادر

 

آیا ایمپلنت دچار پوسیدگی می شود؟

ایمپلنت را می توان جایگزینی برای دندان از دسته رفته به طور دائم دانست. تا به حال مقاله ای یافت نشده که نشان دهد ایمپلنت دچار پوسیدگی می شود ولی برای محافظت از ایمپلنت باید موارد بهداشتی را رعایت کرده و حداقل سالی یکبار برای جرمگیری به دندانپزشک خود مراجعه کنید.

 

 

 

آیا ایمپلنت باعث سرطان می شود؟

ایمپلنت های دندانی باعث سرطان زایی فک نمی شود. تا به امروز هیچ یک از مقالات یا مشاهدات علمی به همچین موردی  بر نخورده اند.

دانشمندان ، پزشکان و صاحب نظران دنیا به این باور رسیده اند که ایمپلنت دندان، وقتی با تکنولوژی روز ساخته شده باشد و تحت نظر آزمایشات حیوانی قرار گرفته باشند، از بابت سرطان زا بودن ایمپلنت مصون هستند.

هر روشی درمانی عوارض نیز دارد. ایمپلنت دندان در بعضی از موارد برای بیمار ممکن است رضایتمندی حاصل نکند، به طور مثال بعضی از افراد ممکن است ایمپلنت از فک آنها جدا شود و جواب ندهد اما باز امکان وصل مجدد آن بر روی فک وجود دارد.

بطور کلی به هیچ عنوان ایمپلنت باعث سرطان نمی شود.

28 Jan 2018